Google Adwords

Google Adwords, dünyanın en büyük arama motoru olan Google’da doğal arama sonuçlarında geride kalan web sitelerini açık arttırmalı Tıklama Başına Maliyet (TBM) sistemiyle işletmenizin sağladığı hizmet veya ürünlerle alakalı olarak aranan kelimelerde sitenizin Google aramalarında üst sıralarda çıkmasını sağlayan ücretli bir araçtır.Google Adwords’ün en büyük özelliği bütçeniz ne olursa olsun Google’da reklam vermenin en hızlı ve basit yolu olmasıdır.

Anahtar kelime hedefli Google reklamı vermek için öncelikle reklam vermek istediğiniz anahtar kelimeleri seçer daha sonra bu anahtar kelimelere her tıklama için vermek istediğiniz en yüksek tutarı belirlersiniz. Google reklamlarınızı görüntülemek için sizden herhangi bir ücret talep etmez. Kullanıcı reklamınızı görüp tıkladığında ücretlendirilirsiniz. Tabi ki reklamınızın üst sıralarda yer almasının tek koşulu verdiğiniz TBM’ler değildir. Google Adwords reklamveren ve kullanıcı deneyimlerini korumak adına anahtar kelimelere 1 ile 10 arasında bir Kalite Puanı atar. Bir kullanıcı Google’da arama yaptığında bu anahtar kelimeye reklam veren sizin ve rakiplerinizin TBM’leri ve Kalite Puanları çarpılarak bir açık arttırmaya sokulur. Bu açık arttırma sonucunda bu anahtar kelime için sıralamanız belirlenir. Google’ın algoritmasına göre yapılan her aramada tüm reklamverenler aynı açık arttırmaya girerler. Yani sıralamanız her aramada Kalite Puanınıza bağlı olarak değişir. Kalite Puanını belirleyen faktörler ise Tıklama Oranı (TO), Açılış sayfanızın kalitesi (Şeffaflık, alakalı içerik,kolay gezinebilinirlik), Anahtar kelimenizin reklamla olan alaka düzeyidir.

GOOGLE’A NEDEN REKLAM VERİLİR?

Google’a reklam veren firmaların en temel amacı tabi ki ürün ya da hizmetlerini alınan reklamlar aracılığı ile tüketicilere pazarlamaktır. Örneğin oto yedek parça satışı yapan e-ticaret siteniz var. E-ticaret sitenizi yeni açtınız ancak henüz arama motoru sıralamalarında doğal bir şekilde üstlere çıkamıyor ve ürün satışı yapamıyorsunuz. Ya da henüz SEO (arama motoru optimizasyonu) çalışmalarınız yeni başladı ve çalışmaları devam ederken ürün satışı da yapabilmek istiyorsunuz. İşte Google’a reklam vermek bu noktada oldukça önemli. Sitenizin Google Adwords (Google) reklam çalışmaları iyi bir şekilde optimize edilir ise, oto yedek parça malzemeleri alanında pazarının büyük bir payını ele geçirebilirsiniz.

google-search-console-kullanim

GOOGLE REKLAMLARI KAÇA AYRILIR

  • Arama ağı, görüntülü reklam ağı seçeneği ile.
  • Yalnızca arama ağı (videoda oluşturduğumuz reklam kampanyası).
  • Yalnızca görüntülü reklam ağı.
  • Alışveriş.
  • Video.
  • Evrensel uygulama kampanyası..

Facebook Reklamları Nedir?

Potansiyel müşteri reklamları, Facebook ve Instagram'da potansiyel müşteri bulma kampanyaları yayınlamanıza olanak tanıyan bir reklam türüdür. Diğer reklam türlerinin aksine potansiyel müşteri reklamlarında, insanların bir ürün veya hizmete olan ilgilerini, bilgilerini bir forma girerek ve işletmenin kendileriyle iletişime geçmesine izin vererek göstermelerini sağlayan bir iletişim formu yer alır. Potansiyel müşteri reklamları iletişim formunuzda, reklamınıza tıklayan kişilerden e-posta adresi veya iletişim bilgileri talep edebilirsiniz. Hatta, insanlara özelleştirilmiş sorular sorabilirsiniz. Potansiyel müşteri reklamları bültenler, fiyat tahminleri, takip aramaları ve işletme bilgileri için kayıt toplamakta kullanılabilir.

YouTube Reklamı

Video reklamlar aslında YouTube video izleme sayfalarında yayınlanan, geçilebilen veya geçilemeyen, sonrasında kullanıcı tıkladığı zaman ilgili websitesine giden bir reklam modelidir. Bu reklamlar masaüstü bilgisayarlar, mobil cihazlar, tabletler ve akıllı televizyonlarda yayınlanabilmektedir.Google AdWords hesabı üzerinden YouTube video reklamları yapılabilmektedir. Reklam yapacağınız videonuzun mutlaka YouTube’da yüklü olması gerektiğini hatırlatalım.

ARAMA MOTORLARINDA İLK SIRALARDA YER ALMAK İÇİN
Daha Fazla Satış İçİn!